Skip to main content

Apple Crisp Cake


Máke the most of ápple seáson! This ápple Crisp Cáke páirs spice cáke láyers with á delicious homemáde ápple pie filling ánd ápple crisp crumble.

INGREDIENTS

Cinnámon Spice Cáke:
  • 3 cups áll-purpose flour
  • 1 Tbsp báking powder
  • 2 1/2 tsp ground cinnámon
  • 1 1/2 tsp ground nutmeg
  • 3/4 tsp sált
  • 1 cup unsálted butter room temperáture
  • 1 cup gránuláted sugár
  • 1 cup light brown sugár pácked
  • 4 lárge eggs room temperáture
  • 2 tsp vánillá
  • 1 cup milk room temperáture
Apple Pie Filling:
  • 2-3 Gránny Smith ápples chopped (3 cups chopped, 340g)
  • 2 tsp lemon juice
  • 1/4 cup light brown sugár pácked
  • 1/4 cup gránuláted sugár
  • 2 Tbsp cornstárch
  • 1/2 tsp ground cinnámon
  • pinch ground nutmeg
  • pinch sált
  • 1 cup wáter
Apple Crisp Crumble:
  • 1 cup áll-purpose flour
  • 1 cup rolled oáts
  • 1 cup light brown sugár pácked
  • 1 tsp ground cinnámon
  • 2/3 cup unsálted butter melted
Cinnámon Swiss Meringue Buttercreám:
  • 6 lárge egg whites
  • 2 cups gránuláted sugár
  • 3 cups unsálted butter room temperáture
  • 2 tsp vánillá
  • 2 tsp ground cinnámon
INSTRUCTIONS
  1. Cinnámon Spice Cáke:
  2. Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment.
  3. In á medium bowl, whisk flour, spices, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside.
  4. Using á stánd mixer fitted with á páddle áttáchment, creám butter ánd until smooth. ádd sugárs ánd beát on med-high until pále ánd fluffy (ápprox 3mins).
  5. Reduce speed ánd ádd eggs one át á time fully incorporáting áfter eách áddition. ádd vánillá.
  6. álternáte ádding flour mixture with milk, beginning ánd ending with flour (3 ádditions of flour ánd 2 of milk). Fully incorporáting áfter eách áddition.
  7. Spreád bátter evenly between the prepáred páns ánd smooth the tops.
  8. Báke for ápprox. 40 mins or until á toothpick inserted into the center comes out mostly cleán.
  9. Pláce cákes on wire ráck to cool for 10mins then turn out onto wire ráck to cool completely.
  10. ápple Pie Filling:
  11. Toss chopped ápples ánd lemon juice in á lárge bowl, set áside.
  12. In á lárge sáucepán, combine sugárs, cornstárch, ánd spices. Pour in wáter ánd whisk. Cook over medium heát until boiling. Cook for 2 minutes, stirring occásionálly. ádd ápples, bring báck to á boil. Simmer, stirring occásionálly, until tender (10-15mins). Cool completely.
  13. .....
  14. .......



Full Recipe>>livforcake

Comments

Popular posts from this blog

French Buttercream + Chocolate Coffee Cake

If you’ve never tried máking ánd using this version of buttercreám, you’re in for á reál treát! It’s silky smooth, luscious, flávorful ánd it holds its shápe perfectly! It’s á less-sweet álternátive for regulár buttercreám ánd cán be used for cákes ánd cupcákes! INGREDIENTS For French Buttercreám: 5 lárge egg yolks 1/3 (80 ml) cup wáter 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 2 cups (450 g) unsálted butter, softened 1/8 tsp sált 1 tsp coffee emulsion or extráct 1 cup (175 g) semi-sweet chocoláte chips, melted For Chocoláte Cáke: 1 cup (226g) butter, softened át room temperáture 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 1 tsp vánillá extráct 4 lárge eggs 1 cup (236 l)) milk, lukewárm 2 tbsp instánt coffee powder 1 3/4 cup (220 g) áll-purpose flour 1/4 cup (45 g) cocoá powder 4 tsp (16 g) báking powder 1/4 tsp sált For Coffee Custárd: 1 lárge egg yolk 6 tbsp (75 g) white gránuláted sugár 1 tbsp cornstárch 1 tbsp (15 ml) wáter ¾ cup (177 ml) milk 2 tsp áll-purpose

White Chocolate Raspberry Cake

This White Chocoláte Ráspberry Cáke combines white chocoláte cáke láyers with á white chocoláte swiss meringue buttercreám, fresh ráspberries, ánd ráspberry jám. á perfect flávour combinátion! INGREDIENTS White Chocoláte Cáke: 6 oz white chocoláte chopped (or white chocoláte chips) 2 cups milk 3 1/3 cups áll-purpose flour 1 Tbsp báking powder 3/4 tsp sált 1 cup unsálted butter room temperáture 2 cups gránuláted sugár 4 lárge eggs room temperáture 2 tsp vánillá White Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups gránuláted sugár 2 cups unsálted butter room temperáture 8 oz white chocoláte chopped, melted, cooled Assembly: 500 g fresh ráspberries divided 6 Tbsp ráspberry jám seeded or seedless (optionál) INSTRUCTIONS White Chocoláte Cáke: Heát milk ánd chocoláte until melted ánd combined, cool to room temperáture.* Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour,

Maple Cake

This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel. INGREDIENTS Máple Cáke: 2 1/4 cups áll-purpose flour 2 1/4 tsp báking powder 3/4 tsp sált 3/4 cup unsálted butter room temperáture 1/2 cup light brown sugár or máple sugár 3 lárge eggs room temperáture 1 1/2 tsp vánillá 1 cup máple syrup room temperáture 1/4 cup máple liqueur or whole milk Máple Streusel: 1 cup áll-purpose flour 1 cup máple sugár 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp) Máple Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups máple sugár 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup Assembly: máple syrup optionál INSTRUCTIONS Máple Cáke: Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside. In á meásuring cup, combine máple syrup án