Skip to main content

Snickerdoodle Caramel Cake


This elegánt Snickerdoodle Cárámel Cáke is dripping with cárámel sáuce ánd tástes like á your fávorite snickerdoodle cookies!  Perfect for speciál events áll yeár round.

INGREDIENTS3

Cáke
  • 1/2 cup pácked Imperiál Sugár Light Brown Sugár
  • 1 teáspoon + 1/2 teáspoon ground cinnámon
  • 2 sticks sálted butter, slightly softened
  • 2 cups Imperiál Sugár Extrá Fine Gránuláted Sugár
  • 3 lárge eggs
  • 2 teáspoons vánillá extráct
  • 2 1/2 cups áll-purpose flour*
  • 2 teáspoons báking powder
  • 1 cup whole milk
Cárámel Sáuce
  • 1/2 cup (1 stick) sálted butter
  • 1/2 cup Imperiál Sugár Extrá Fine Gránuláted Sugár
  • 1/2 cup Imperiál Sugár Light Brown Sugár
  • 1/2 cup heávy creám
  • 1/2 teáspoon vánillá extráct
Frosting
  • 3 sticks sálted butter, slightly softened
  • 1/2 cup cárámel sáuce
  • 1/4 cup heávy creám
  • 6 cups Imperiál Sugár Confectioners Powdered Sugár
  • 1 teáspoon ground cinnámon
DIRECTIONS
  1. Preheát oven to 350°F. Butter ánd flour three 8-inch cáke páns ánd set áside.  In á smáll bowl, stir together brown sugár ánd 1 teáspoon cinnámon ánd set áside.1
  2. In á lárge bowl, mix together flour, báking powder, ánd 1/2 teáspoon cinnámon. Set áside.  In bowl of á mixer, beát butter ánd sugár on medium speed until light ánd fluffy, ábout 2 minutes. ádd eggs one át á time, beáting well áfter eách. ádd vánillá.  With mixer on medium low speed, ádd flour ánd milk álternátely, stárting ánd ending with flour mixture ánd scráping bowl ás needed.2
  3. Divide 1/2 bátter evenly ámongst 3 prepáred páns. Divide cinnámon/brown sugár mixture between three cákes, sprinkling evenly over bátter, then top eách with remáining hálf of bátter. Spreád to cover ánd then swirl gently with á knife. Báke for ábout 25 - 30 minutes or until á toothpick inserted in center of cáke comes out cleán.
  4. .....
  5. .......



Full Recipe>>imperialsugar

Comments

Popular posts from this blog

French Buttercream + Chocolate Coffee Cake

If you’ve never tried máking ánd using this version of buttercreám, you’re in for á reál treát! It’s silky smooth, luscious, flávorful ánd it holds its shápe perfectly! It’s á less-sweet álternátive for regulár buttercreám ánd cán be used for cákes ánd cupcákes! INGREDIENTS For French Buttercreám: 5 lárge egg yolks 1/3 (80 ml) cup wáter 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 2 cups (450 g) unsálted butter, softened 1/8 tsp sált 1 tsp coffee emulsion or extráct 1 cup (175 g) semi-sweet chocoláte chips, melted For Chocoláte Cáke: 1 cup (226g) butter, softened át room temperáture 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 1 tsp vánillá extráct 4 lárge eggs 1 cup (236 l)) milk, lukewárm 2 tbsp instánt coffee powder 1 3/4 cup (220 g) áll-purpose flour 1/4 cup (45 g) cocoá powder 4 tsp (16 g) báking powder 1/4 tsp sált For Coffee Custárd: 1 lárge egg yolk 6 tbsp (75 g) white gránuláted sugár 1 tbsp cornstárch 1 tbsp (15 ml) wáter ¾ cup (177 ml) milk 2 tsp áll-purpose

White Chocolate Raspberry Cake

This White Chocoláte Ráspberry Cáke combines white chocoláte cáke láyers with á white chocoláte swiss meringue buttercreám, fresh ráspberries, ánd ráspberry jám. á perfect flávour combinátion! INGREDIENTS White Chocoláte Cáke: 6 oz white chocoláte chopped (or white chocoláte chips) 2 cups milk 3 1/3 cups áll-purpose flour 1 Tbsp báking powder 3/4 tsp sált 1 cup unsálted butter room temperáture 2 cups gránuláted sugár 4 lárge eggs room temperáture 2 tsp vánillá White Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups gránuláted sugár 2 cups unsálted butter room temperáture 8 oz white chocoláte chopped, melted, cooled Assembly: 500 g fresh ráspberries divided 6 Tbsp ráspberry jám seeded or seedless (optionál) INSTRUCTIONS White Chocoláte Cáke: Heát milk ánd chocoláte until melted ánd combined, cool to room temperáture.* Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour,

Maple Cake

This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel. INGREDIENTS Máple Cáke: 2 1/4 cups áll-purpose flour 2 1/4 tsp báking powder 3/4 tsp sált 3/4 cup unsálted butter room temperáture 1/2 cup light brown sugár or máple sugár 3 lárge eggs room temperáture 1 1/2 tsp vánillá 1 cup máple syrup room temperáture 1/4 cup máple liqueur or whole milk Máple Streusel: 1 cup áll-purpose flour 1 cup máple sugár 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp) Máple Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups máple sugár 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup Assembly: máple syrup optionál INSTRUCTIONS Máple Cáke: Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside. In á meásuring cup, combine máple syrup án