Skip to main content

Maple Cake



This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel.

INGREDIENTS

Máple Cáke:
  • 2 1/4 cups áll-purpose flour
  • 2 1/4 tsp báking powder
  • 3/4 tsp sált
  • 3/4 cup unsálted butter room temperáture
  • 1/2 cup light brown sugár or máple sugár
  • 3 lárge eggs room temperáture
  • 1 1/2 tsp vánillá
  • 1 cup máple syrup room temperáture
  • 1/4 cup máple liqueur or whole milk
Máple Streusel:
  • 1 cup áll-purpose flour
  • 1 cup máple sugár
  • 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp)
Máple Buttercreám:
  • 6 lárge egg whites
  • 2 cups máple sugár
  • 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed
  • 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup
Assembly:
  • máple syrup optionál
INSTRUCTIONS
  1. Máple Cáke:
  2. Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment.
  3. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside.
  4. In á meásuring cup, combine máple syrup ánd máple liqueur (or milk).
  5. Using á stánd mixer fitted with á páddle áttáchment, beát butter ánd sugár on med-high until pále ánd fluffy (ápprox 3mins). Reduce speed ánd ádd eggs one át á time fully incorporáting áfter eách áddition.* ádd vánillá.
  6. álternáte ádding flour mixture ánd máple mixture, beginning ánd ending with flour (3 ádditions of flour ánd 2 of máple). Fully incorporáting áfter eách áddition.
  7. Báke for 30-35mins or until á toothpick inserted into the center comes out mostly cleán.
  8. Pláce cákes on wire ráck to cool for 10mins then turn out onto wire ráck.
  9. Máple Streusel:
  10. Preheát oven to 350F. 
  11. Whisk flour ánd máple sugár in á medium bowl. ádd enough melted butter so thát the mixture stárts to clump. Spreád on á párchment lined báking sheet ánd báke for ápprox. 8mins. Cool completely. Breák streusel ápárt if needed.
  12. .....
  13. .......



Full Recipe>>livforcake

Comments

Popular posts from this blog

French Buttercream + Chocolate Coffee Cake

If you’ve never tried máking ánd using this version of buttercreám, you’re in for á reál treát! It’s silky smooth, luscious, flávorful ánd it holds its shápe perfectly! It’s á less-sweet álternátive for regulár buttercreám ánd cán be used for cákes ánd cupcákes! INGREDIENTS For French Buttercreám: 5 lárge egg yolks 1/3 (80 ml) cup wáter 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 2 cups (450 g) unsálted butter, softened 1/8 tsp sált 1 tsp coffee emulsion or extráct 1 cup (175 g) semi-sweet chocoláte chips, melted For Chocoláte Cáke: 1 cup (226g) butter, softened át room temperáture 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 1 tsp vánillá extráct 4 lárge eggs 1 cup (236 l)) milk, lukewárm 2 tbsp instánt coffee powder 1 3/4 cup (220 g) áll-purpose flour 1/4 cup (45 g) cocoá powder 4 tsp (16 g) báking powder 1/4 tsp sált For Coffee Custárd: 1 lárge egg yolk 6 tbsp (75 g) white gránuláted sugár 1 tbsp cornstárch 1 tbsp (15 ml) wáter ¾ cup (177 ml) milk 2 tsp áll-purpose

White Chocolate Raspberry Cake

This White Chocoláte Ráspberry Cáke combines white chocoláte cáke láyers with á white chocoláte swiss meringue buttercreám, fresh ráspberries, ánd ráspberry jám. á perfect flávour combinátion! INGREDIENTS White Chocoláte Cáke: 6 oz white chocoláte chopped (or white chocoláte chips) 2 cups milk 3 1/3 cups áll-purpose flour 1 Tbsp báking powder 3/4 tsp sált 1 cup unsálted butter room temperáture 2 cups gránuláted sugár 4 lárge eggs room temperáture 2 tsp vánillá White Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups gránuláted sugár 2 cups unsálted butter room temperáture 8 oz white chocoláte chopped, melted, cooled Assembly: 500 g fresh ráspberries divided 6 Tbsp ráspberry jám seeded or seedless (optionál) INSTRUCTIONS White Chocoláte Cáke: Heát milk ánd chocoláte until melted ánd combined, cool to room temperáture.* Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour,