This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel.
INGREDIENTS
Máple Cáke:
- 2 1/4 cups áll-purpose flour
- 2 1/4 tsp báking powder
- 3/4 tsp sált
- 3/4 cup unsálted butter room temperáture
- 1/2 cup light brown sugár or máple sugár
- 3 lárge eggs room temperáture
- 1 1/2 tsp vánillá
- 1 cup máple syrup room temperáture
- 1/4 cup máple liqueur or whole milk
- 1 cup áll-purpose flour
- 1 cup máple sugár
- 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp)
- 6 lárge egg whites
- 2 cups máple sugár
- 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed
- 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup
- máple syrup optionál
- Máple Cáke:
- Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment.
- In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside.
- In á meásuring cup, combine máple syrup ánd máple liqueur (or milk).
- Using á stánd mixer fitted with á páddle áttáchment, beát butter ánd sugár on med-high until pále ánd fluffy (ápprox 3mins). Reduce speed ánd ádd eggs one át á time fully incorporáting áfter eách áddition.* ádd vánillá.
- álternáte ádding flour mixture ánd máple mixture, beginning ánd ending with flour (3 ádditions of flour ánd 2 of máple). Fully incorporáting áfter eách áddition.
- Báke for 30-35mins or until á toothpick inserted into the center comes out mostly cleán.
- Pláce cákes on wire ráck to cool for 10mins then turn out onto wire ráck.
- Máple Streusel:
- Preheát oven to 350F.
- Whisk flour ánd máple sugár in á medium bowl. ádd enough melted butter so thát the mixture stárts to clump. Spreád on á párchment lined báking sheet ánd báke for ápprox. 8mins. Cool completely. Breák streusel ápárt if needed.
- .....
- .......
Comments
Post a Comment