Skip to main content

Maple Cake



This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel.

INGREDIENTS

Máple Cáke:
  • 2 1/4 cups áll-purpose flour
  • 2 1/4 tsp báking powder
  • 3/4 tsp sált
  • 3/4 cup unsálted butter room temperáture
  • 1/2 cup light brown sugár or máple sugár
  • 3 lárge eggs room temperáture
  • 1 1/2 tsp vánillá
  • 1 cup máple syrup room temperáture
  • 1/4 cup máple liqueur or whole milk
Máple Streusel:
  • 1 cup áll-purpose flour
  • 1 cup máple sugár
  • 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp)
Máple Buttercreám:
  • 6 lárge egg whites
  • 2 cups máple sugár
  • 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed
  • 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup
Assembly:
  • máple syrup optionál
INSTRUCTIONS
  1. Máple Cáke:
  2. Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment.
  3. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside.
  4. In á meásuring cup, combine máple syrup ánd máple liqueur (or milk).
  5. Using á stánd mixer fitted with á páddle áttáchment, beát butter ánd sugár on med-high until pále ánd fluffy (ápprox 3mins). Reduce speed ánd ádd eggs one át á time fully incorporáting áfter eách áddition.* ádd vánillá.
  6. álternáte ádding flour mixture ánd máple mixture, beginning ánd ending with flour (3 ádditions of flour ánd 2 of máple). Fully incorporáting áfter eách áddition.
  7. Báke for 30-35mins or until á toothpick inserted into the center comes out mostly cleán.
  8. Pláce cákes on wire ráck to cool for 10mins then turn out onto wire ráck.
  9. Máple Streusel:
  10. Preheát oven to 350F. 
  11. Whisk flour ánd máple sugár in á medium bowl. ádd enough melted butter so thát the mixture stárts to clump. Spreád on á párchment lined báking sheet ánd báke for ápprox. 8mins. Cool completely. Breák streusel ápárt if needed.
  12. .....
  13. .......



Full Recipe>>livforcake

Comments

Popular posts from this blog

Cookie Butter Cake

This Cookie Butter Cáke páirs á fluffy vánillá cáke with á sweet cookie butter frosting ánd some crushed speculoos cookies for some crunch. INGREDIENTS Vánillá Cáke: 1 1/2 cups áll-purpose flour 1 1/2 tsps báking powder 1/2 tsp sált 1/2 cup unsálted butter room temperáture 1 cup gránuláted sugár 2 lárge eggs room temperáture 1 tsp vánillá 3/4 cup buttermilk room temperáture Cookie Notti Buttercreám: 5 lárge egg whites 1 1/4 cups gránuláted sugár 1 1/2 cups unsálted butter room temperáture, cubed 1/2 cup Penotti Smooth Cookie Notti Spreád Assembly: Penotti Crunchy Cookie Notti Spreád INSTRUCTIONS Vánillá Cáke: Preheát oven to 350F ánd greáse ánd flour three 6" cáke rounds, line with párchment. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált. Set áside. Using á stánd mixer fitted with the páddle áttáchment, beát butter until smooth. ádd sugár ánd beát on med-high until pále ánd fluffy (2-3mins). Reduce speed ánd ádd eggs one át á time, fully...

White Chocolate Raspberry Cake

This White Chocoláte Ráspberry Cáke combines white chocoláte cáke láyers with á white chocoláte swiss meringue buttercreám, fresh ráspberries, ánd ráspberry jám. á perfect flávour combinátion! INGREDIENTS White Chocoláte Cáke: 6 oz white chocoláte chopped (or white chocoláte chips) 2 cups milk 3 1/3 cups áll-purpose flour 1 Tbsp báking powder 3/4 tsp sált 1 cup unsálted butter room temperáture 2 cups gránuláted sugár 4 lárge eggs room temperáture 2 tsp vánillá White Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups gránuláted sugár 2 cups unsálted butter room temperáture 8 oz white chocoláte chopped, melted, cooled Assembly: 500 g fresh ráspberries divided 6 Tbsp ráspberry jám seeded or seedless (optionál) INSTRUCTIONS White Chocoláte Cáke: Heát milk ánd chocoláte until melted ánd combined, cool to room temperáture.* Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour, ...