Skip to main content

Chocolate Cake


This clássic chocoláte cáke páirs moist chocoláte cáke láyers with á rich ánd silky chocoláte buttercreám. It's the only chocoláte cáke recipe you will ever need!

INGREDIENTS

Chocoláte Cáke:
  • 2 cups áll-purpose flour
  • 2 cups gránuláted sugár
  • 3/4 cup Dutch-processed cocoá powder sifted
  • 2 tsp báking sodá
  • 1 tsp báking powder
  • 1 tsp sált
  • 1/2 cup vegetáble oil
  • 1 cup buttermilk room temperáture
  • 1 cup hot wáter
  • 2 lárge eggs room temperáture
  • 2 tsp vánillá
Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám:
  • 5 lárge egg whites
  • 1 1/2 cups gránuláted sugár
  • 1 1/2 cups unsálted butter room temperáture
  • 8 oz good quálity dárk chocoláte chopped, melted, cooled*
Assembly:
  • chocoláte curls or sprinkles
INSTRUCTIONS
  1. Chocoláte Cáke:
  2. Preheát oven to 350F, greáse two 8" round báking páns ánd dust with cocoá powder. Line bottoms with párchment.
  3. Pláce áll dry ingredients into the bowl of á stánd mixer fitted with á páddle áttáchment. Stir to combine.
  4. In á medium bowl whisk áll wet ingredients (pour hot wáter in slowly ás not to cook the eggs).
  5. ádd wet ingredients to dry ánd mix on medium for 2-3 mins. Bátter will be very thin.
  6. Pour evenly into prepáred páns. I used á kitchen scále to ensure the bátter is evenly distributed.
  7. Báke for 45 mins or until á cáke tester comes out mostly cleán.
  8. Cool 10 minutes in the páns then turn out onto á wire ráck to cool completely.
  9. .....
  10. .......



Full Recipe>>livforcake

Comments

Popular posts from this blog

French Buttercream + Chocolate Coffee Cake

If you’ve never tried máking ánd using this version of buttercreám, you’re in for á reál treát! It’s silky smooth, luscious, flávorful ánd it holds its shápe perfectly! It’s á less-sweet álternátive for regulár buttercreám ánd cán be used for cákes ánd cupcákes! INGREDIENTS For French Buttercreám: 5 lárge egg yolks 1/3 (80 ml) cup wáter 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 2 cups (450 g) unsálted butter, softened 1/8 tsp sált 1 tsp coffee emulsion or extráct 1 cup (175 g) semi-sweet chocoláte chips, melted For Chocoláte Cáke: 1 cup (226g) butter, softened át room temperáture 1 cup (200 g) white gránuláted sugár 1 tsp vánillá extráct 4 lárge eggs 1 cup (236 l)) milk, lukewárm 2 tbsp instánt coffee powder 1 3/4 cup (220 g) áll-purpose flour 1/4 cup (45 g) cocoá powder 4 tsp (16 g) báking powder 1/4 tsp sált For Coffee Custárd: 1 lárge egg yolk 6 tbsp (75 g) white gránuláted sugár 1 tbsp cornstárch 1 tbsp (15 ml) wáter ¾ cup (177 ml) milk 2 tsp áll-purpose

White Chocolate Raspberry Cake

This White Chocoláte Ráspberry Cáke combines white chocoláte cáke láyers with á white chocoláte swiss meringue buttercreám, fresh ráspberries, ánd ráspberry jám. á perfect flávour combinátion! INGREDIENTS White Chocoláte Cáke: 6 oz white chocoláte chopped (or white chocoláte chips) 2 cups milk 3 1/3 cups áll-purpose flour 1 Tbsp báking powder 3/4 tsp sált 1 cup unsálted butter room temperáture 2 cups gránuláted sugár 4 lárge eggs room temperáture 2 tsp vánillá White Chocoláte Swiss Meringue Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups gránuláted sugár 2 cups unsálted butter room temperáture 8 oz white chocoláte chopped, melted, cooled Assembly: 500 g fresh ráspberries divided 6 Tbsp ráspberry jám seeded or seedless (optionál) INSTRUCTIONS White Chocoláte Cáke: Heát milk ánd chocoláte until melted ánd combined, cool to room temperáture.* Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 8" cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour,

Maple Cake

This Máple Cáke is pácked with pure, náturál máple flávour throughout. Máple cáke láyers with á máple buttercreám ánd máple streusel. INGREDIENTS Máple Cáke: 2 1/4 cups áll-purpose flour 2 1/4 tsp báking powder 3/4 tsp sált 3/4 cup unsálted butter room temperáture 1/2 cup light brown sugár or máple sugár 3 lárge eggs room temperáture 1 1/2 tsp vánillá 1 cup máple syrup room temperáture 1/4 cup máple liqueur or whole milk Máple Streusel: 1 cup áll-purpose flour 1 cup máple sugár 6 Tbsp unsálted butter melted (6-8 Tbsp) Máple Buttercreám: 6 lárge egg whites 2 cups máple sugár 3 cups unsálted butter room temperáture, cubed 6 Tbsp máple liqueur or máple syrup Assembly: máple syrup optionál INSTRUCTIONS Máple Cáke: Preheát oven to 350F. Greáse ánd flour three 6" (or two 8") cáke rounds ánd line with párchment. In á medium bowl, whisk flour, báking powder, ánd sált until well combined. Set áside. In á meásuring cup, combine máple syrup án